Vil du gerne være entreprenør?

Vil du gerne være entreprenør?

Går du rundt med en drøm om at blive din egen chef og være leder af din helt egen virksomhed? Så skal du måske være entreprenør. Det giver en enorm frihed at være selvstændig, men til gengæld medfører det også et stort ansvar, fordi du er på egne ben og selv skal sørge for at skabe en indtjening. Hvis ikke du hele tiden gør en indsats, vil der ikke komme nogle penge i kassen.

Hvad er en entreprenør?

Entreprenører kendes især fra bygge- og anlægsbranchen. Det er altså sådan noget som kloakarbejde, murerarbejde, tømrerarbejde, anlægsarbejde m.m. Du udfører altså et stykke arbejde inden for et bestemt fag. Det er ofte sådan, at en entreprenør specialiserer sig inden for et eller to slags arbejdsområder. Det er en anden måde at være selvstændig på, end hvis du har et nyt produkt, som du vil forsøge at sælge f.eks. Fælles er dog, at du er din egen chef.

Få hjælp til de opgaver du ikke selv kan klare

Hvis du bliver tilbudt en opgave, som indebærer nogle ting, som du ikke selv kan klare, kan du altid få hjælp af en underentreprenør. Det kan være rigtig mange ting, men hvis du f.eks. har brug for hjælp til noget sprængning og boring, og det ikke er noget du kan klare, kan du kontakte en, som kan klare opgaven for dig, så du komme videre med din opgave.

Det skal du vide om at være entreprenør

Når du har startet et entreprenørfirma, er det noget andet end at være ansat som håndværker i et eksisterende firma. Du skal hele tiden sørge for at skaffe kunder. Du er nødt til at gøre noget ud af din markedsføring, så folk vil opdage, at dit firma eksisterer. Hvis ikke folk kender til dig, vil de heller ikke kontakte dig, når de mangler en entreprenør inden for dit fag.