Tips og tricks til den gode tilbygning

Tips og tricks til den gode tilbygning

Der er mange grunde til, at man får lyst til at renovere sit hus. Det kan være, at du har fået en lønforhøjelse og nu trænger til lidt mere plads. Det kan også være, at I er flyttet ud af byen, har tjent lidt på salget af lejligheden, men at det nye hus kunne have godt af ekstra værelser til børnene. Uanset hvad årsagen er, så er det selvfølgelig vigtigt at gøre det ordentligt. Det kan blive et mareridt, hvis ikke du har styr på tilbygningen, og så kan det ende med at blive rigtig dyrt. Derfor har vi fundet tre ting, du skal huske at have styr på, når huset skal udbygges.
Hav tålmodighed med byggetilladelsen
Det første tip er at indstille sig på, at det kan tage lang tid overhovedet at få lov til at bygge ud. Kommunen er sløv i betrækket, når det kommer til byggetilladelser, og uanset hvad man mener om tungt bureaukrati, så er det bedst at være tålmodig og vente på at have papirerne i orden. Selvom byggetrangen presser på, og den manglende plads bliver mere og mere klaustrofobisk, så kan det ikke betale sig at bygge ureglementeret. Myndighederne kommer til at opdage det, og de kommer til at straffe det. Derfor, hav tålmodighed og vent på byggetilladelsen.
Skaf en dygtig håndværker
Danmark har virkelig mange dygtige håndværkere, der har en masse know-how og erfaring med alverdens renoveringer og tilbygninger. En udbredt fordom er dog, at de ikke har styr på tidsplaner, og at det bliver sjusket, fordi de har så travlt. Det er derfor en god ide at bruge lidt ekstra tid på at finde den rigtige. Uanset om du leder efter et murerfirma i Næstved, et tømrerfirma i Tønder eller en maler i Skagen, så kan det betale sig at finde den rigtige.
Inddrag familien i projektet
For mange familier og parforhold kan en renovering eller tilbygning nemt blive anstrengende for relationerne. Det konstante rod i hjemmet, kombineret med en allestedsnærværende værktøjsstøj er små irritationsmomenter, der nemt kan ophobe sig og blive meget anstrengende. Det er vigtigt at hele husstanden mentalt indstiller sig på, at det er en længere proces, som man lige så godt kan vænne sig til. Mange renoveringer og tilbygninger kan føles som fars projekt, som bare larmer og fylder, og derfor er det vigtigt, at alle beboere føler sig inddraget i projektet.