Tilbyd din arbejdskraft syd for grænsen

Tilbyd din arbejdskraft syd for grænsen

I øjeblikket er der mange skriverier om udenlandsk arbejdskraft, der kommer og hjælper til i de danske virksomheder i byggebranchen. Generelt kommer de med lavere lønninger og er derfor gode for de større virksomheder der har brug for flere hænder, end de kan skaffe fra Danmark. Der kan dog også være store muligheder for mindre entreprenører, murermestre, tømmermestre i at tilbyde deres arbejde syd for den tyske grænse.

I det nordlige Tyskland, Hamburg og lignende bor der rigtig mange danskere, og hvis der er noget danskere ofte godt kan lide, så er det dansk arbejdskraft, da dansk håndværk typisk også med god grund har et rigtig godt ry. Der er mange, der gerne betaler lidt ekstra for at det er danske håndværkere der udfører arbejdet, eller det i hvert fald er danske virksomheder, der står bag det.

Opret virksomhed i Tyskland

Der kan være rigtig gode penge at hente for håndværksvirksomheder i det sydlige Danmark, ved at stifte et selskab et Tyskland. De kan operere fra både Tyskland og Danmark og let komme ud og give et tilbud, mens arbejdet bliver udført af den tyske gren af virksomheden. Inden din virksomhed kaster sig ud i det helt store internationale eventyr, er det dog en god ide at sætte sig ind i alle regler der omkring det at stifte en virksomhed i Tyskland – det kan du finde hjælp til her.

Hvis du alliere dig med nogle rådgivere, kan disse også ofte være behjælpelige med at rekruttere arbejdskraft. Det kan i mange tilfælde være en god ide at kombinere dansk og tysk arbejdskraft, så du både har danske og tyske håndværkere ansat i virksomheden. Dette vil sende det bedste signal til kunder såvel som lokalområdet, at det ikke blot er en virksomhed, der er rykket ind med udenlandsk arbejdskraft.