Spar penge ved at skifte til et pillefyr

Spar penge ved at skifte til et pillefyr

Flere og flere danskere udskiftet deres gamle olie- eller naturgasfyr med et nyt og mere moderne pillefyr. Og dette er der god grund til, for ifølge mange eksperter kan du halvere din varmeregning ved at skifte til et pillefyr. Hvis du investerer i et pillefyr, ville du kunne have tjent investeringen hjem allerede indenfor de første to til fire år. Dette skyldes i stor grad besparelser på varmeregningen, men også virkningen fra diverse tilskudsordninger. Der er nemlig flere forskellige muligheder for at få tilskud.Før i tiden kunne du få tilskud fra statens, men i dag er der muligheder for to slags tilskud til pillefyr, fra energiselskaberne og håndværkerfradraget. Med håndværkerfradraget, som blev indført af regeringen i 2011, kan hver person i husstanden der er fyldt 18 år, kan få et skattefradrag på 15.000 kr. Det er kun håndværkerens arbejdsløn der er fradragsberettiget. Du kan altså ikke trække selve pillefyret fra i skat. Både set i forhold til pengepungen og til miljøet. Hvis du ønsker mere vejledning omkring pillefyr og tilskud, bør du kontakte en leverandør af pillefyr, pillestoker.dk er et godt bud. Du kan let og enkelt indsamle tilbud fra flere forskellige leverandører.

Udover at skifte til et pillefyr, er der en lang række andre måder at spare penge på, se nedestående muligheder:
  • Rummet i opholder jer i, bliver opvarmet når mange mennesker færdes i samme rum, derfor bør du skrue ned for varmen, når du får gæster.
  • Tænd for alle radiatorer, jo flere radiatorer du har tændt, jo mindre varm skal radiatoren være for at holde den ønskede temperatur i boligen mange rum.
  • Hold samme temperatur i hele huset. Hvis du har rum, hvor du ikke tænder for varmen, så vil varmen automatisk strømme til de kolde rum, og kan dermed skabe træk.
  • Træk persienner og gardiner fra om morgenen og luk dem til om aftenen. Når solen varmer i løbet af dagen, så må du ikke lukke strålingsvarmen ude, det kan bidrage til boligens varme.