Sørg for rengøring efter endt projekt

Sørg for rengøring efter endt projekt

Når man som håndværker afslutter et projekt, er man naturligvis interesseret i at opgaven bliver overleveret så godt til kunden som overhovedet muligt. Så er det sådan set principielt underordnet om man har lavet en komplet renovering af en strandvejsvilla, lavet et køkken eller sat nye vinduer i. En glad kunde er en kunde der er meget mere sandsynlig vender tilbage, når næste opgave melder sig.

Udover at opgaven naturligvis skal udføres inden for de aftalte rammer, kan det derfor også være forretningsmæssigt en rigtig god ide, at gøre lidt ekstra for at sikre en glad og tilfreds kunde, og det kan eksempelvis være ved at sørge for, at der er gjort helt rent. Dette er desværre en disciplin, som der er mange håndværkere der lidt kommer til at overse. De fejer lige sammen og støvsuger måske, men går ellers ikke meget mere op i at få leveret det rengjort.

Hvis man overleverer et projekt om det så er erhvervs eller privat, og man overleverer det rent og flot, vil kunden uden tvivl synes at det er dejligt, at der lige er gjort lidt ekstra ud af det. Der er større håndværksvirksomheder og entreprenører der har rengøringsfolk ansatte til at klare disse, men ellers findes der talrige rengøringsfirmaer, der tilbyder at rengøre efter håndværkere.

Det er en rigtig god ide at hyre nogle, der har decideret erfaring med dette, da det ikke er nogen hemmelighed, at håndværkere godt kan svine lidt, og det kan være genstridigt at få gjort helt rent, og derfor er det sund fornuft at hyre nogle der har kompetencer inden for dette, ligesom at man som håndværker forventer at man er blevet hyret på grund af sine kompetencer.