Sådan finder du en god håndværker

Sådan finder du en god håndværker

Det er enhver husejers frygt af få udført håndværk af en klamphugger. Alle har vi sikkert hørt en eller flere skræmmehistorier, der hver især fortæller, hvor galt det kan gå, hvis vi vælger den forkerte håndværker. Derfor er det store spørgsmål: hvordan undgår man det, hvordan finder man en god håndværker?

Spørg din nabo

Det lyder næsten for let. Men ofte kan det være en fremragende idé at høre din nabo, om han eller hun kender til et godt håndværkerfirma. Fordelen her er, at du får den præcise mening fra din nabo, uden at der er lagt fingre imellem.

Hvis du ikke har nogle, du kan spøge, findes der efterhånden også en del anmeldelsesportaler online, hvor brugerne anmelder håndværkere. Modsat den ”ene nabo”, har du her mulighed for at se på en større volumen af anmeldelser. Det betyder, du får et bedre billede af, om håndværkeren er til at stole på.

Står du f.eks. og skal bruge en tømrervirksomhed, er det en fordel, at du kan tilgå en profil, hvor du kan læse om alle deres opgaver. Dette tegner også et bilede af, hvad den enkelte tømrer har speciale i, og giver et fingerpeg om, hvorvidt prisen er fair i forhold til det arbejde, der udføres.

Indhent flere tilbud

En stor udfordring ved at ringe til en fagmand er, at man ikke altid ved, om man betaler for meget for den opgave, man gerne vil have løst. Heldigvis er der kommet flere portaler, hvor man som forbruger blot indtaster oplysninger om den byggeopgave, som håndværkerne skal løse. Hernæst sendes opgaven i udbud til de mange virksomheder, der er medlemmer på platformen, og så modtager du 3 byggetilbud.

Det smarte ved dette er, at du får mulighed for at se forskellige tilbud an – nemt og bekvemt – uden at skulle ringe rundt til tømrermestre, murer, malere etc.

Lad håndværkeren indkøbe materialer

Mange af os tænker, der er mange penge at spare, hvis vi selv finder et sted at købe vores materialer til byggeopgaven. Desværre er det så også en selv, der må hæfte for fejl, hvis vi overdrager materialer med fejl eller mangler.

Derfor kan det være en god idé at lade håndværkeren stå for denne del. Sørg blot for at indarbejde det i kontrakten, så der er overordnede linjer, som dikterer materialeindkøb. Det er naturligvis ikke til at have skruer og søm med i sådan en kontrakt, men arbejd gerne ud fra en fast pris og en afstemt kontrakt, så alle parter er enige om aftalen. På den måde undgår du problemer og uenigheder.