Sådan får den selvstændige nemt styr på finanserne

Sådan får den selvstændige nemt styr på finanserne

Når man er selvstændig som tømrer, murer eller lignende, så er der ofte meget arbejde at lave. Dette er tilfældet selvom man måske er helt alene i firmaet, eller om man har flere ansatte under sig. Som tømrer eller murer har man selvfølgelig sin force inden for sit eget fag, og det er bestemt ikke sikkert, at man bare har 100% styr på virksomhedsøkonomi. Dette kan nemlig godt være svært. Der findes nemlig mange processer i virksomhedsøkonomi, som man måske ikke er vant til fra sin egen privatøkonomi. Det kan derfor godt betale sig at gøre nogle tiltag, så der er styr på det hele vejen igennem.

Anskaf et nemt faktureringssystem

Når man har udført en service for ens kunder, så skal man selvfølgelig også betales. Derfor arbejder virksomheder med fakturaer som bliver sendt via mail eller brev til kunden. Dette kan dog ofte være besværligt og uoverskueligt, når man har mange kunder. Med et faktureringssystem kan man nemt få et overblik over, hvor mange penge de enkelte kunder skylder. Samtlige ansatte kan få adgang til systemet, så de kan registrere det stykke arbejde de har gjort. Få hjælp til faktureringen som selvstændig med dette faktureringssystem.

Få hjælp fra en revisor

Selvom man har styr på, hvor meget de enkelte kunder skal betale, så er der meget andet, som man skal hav styr på. Det er blandt andet meget vigtigt at have styr på, at man betaler nok i skat, da det er ulovligt at snyde, også selvom det ikke er med vilje. Her kan en revisor hjælpe med at få styr på hele økonomien.

Få et bedre overblik med tidsregistrering

En af de ældste læresætninger indenfor forretning er: tid er penge. Selvom den er så gammel, så den bestemt også rigtig. I dag betaler mange kunder for det antal timer, som håndværkeren ligger i det. Men hvis man ikke har styr på hvor meget tid, som man bruger, så kan det hele gå galt.