Sådan bygger du din egen tagterrasse

Sådan bygger du din egen tagterrasse

Det er snart ved at være sommer – og derfor er det jo også tiden til at få gjort haven sommerklar! En af de ting vi mener, gør haven rigtig sommerklar, er en tagterrasse.

Med lidt håndværkererfaring og en god tålmodighed kan du sagtens bygge din egen tagterrasse. Læs med her, og find ud af hvordan!

Planlægning af beliggenhed


Det vigtigste ved tagterrassen er naturligvis dets funktionalitet. Tagterrassen skal jo være et sted, hvor der er mulighed for, at den kan bruges til havemøbler, grill og andet. Det er med andre ord et sted, hvor man skal opholde sig meget.

Det er derfor fornuftigt at tænke på, hvordan vejrforholdet er, der hvor du ønsker at bygge din tagterrasse. Det ville fx være ærgerligt, hvis du byggede din tagterrasse, så den lå i skygge det meste af dagen.

Optegning og bestilling af materialer

Det næste skridt omhandler optegningen af omridset til tagterrassen og indkøb af materialer til samme.

Mængden af materialeindkøb afhænger naturligvis af tagterrassens størrelse. Man siger dog som hovedregel, at der skal være omkring 40-60 centimeter mellem tværbjælkerne.

Udbygning af tagterrassens underliggende trækonstruktion

En hævet tagterrasse står på en underliggende trækonstruktion – det er den, du skal i gang med at bygge nu!

Det er meget almindeligt, at man vælger at nedgrave nogle stolper i jorden og fastsætte dem med beton. Herefter skal selve rammen skabes, hvilket gøres ved at fastgøre tværbjælkerne til stolperne. Herefter kan terrassepladerne monteres oven på.

Hvis du ikke har noget håndværkererfaring

Har du ingen håndværkererfaring, kan det være et stort projekt at kaste sig ud i at konstruere en tagterrasse. Du kan naturligvis altid spørge til råds om materialet der, hvor du køber det eller bede om en hjælpende hånd fra naboen på den anden side af hækken, men det er også vigtigt at erkende, hvis der er en opgave, der rækker over egne evner.

Det kan fx være tilfældet med en tagterrasse – og det er der ingen skam i! Du vil jo sikkert også gerne have, at terrassen er sikker. Både for dig og dine gæster.

Find fx en tømrer i Haderslev, hvis du er i tvivl om dine gør-det-selv-evner.