Overvejer du at købe en konkurrent? Dette skal du vide

Overvejer du at købe en konkurrent? Dette skal du vide

I Danmark er der lidt over to millioner erhvervsaktive, og af disse er en andel af dem selvstændige med egne virksomheder. Selvom mange af de selvstændige selv har skabt deres virksomhed ud fra interesser og gode idéer, hænder det, at virksomhederne af den ene eller den anden grund ender med at skulle sælges. Her kommer du som konkurrent ind i billedet. Det kan i mange tilfælde være en fordel for dig at opkøbe konkurrentens virksomhed, som sikrer dig en endnu større plads på markedet. Inden du kaster dig ud i at købe konkurrenten, er der dog en række ting du skal overveje grundigt først.

Strategiske overvejelser inden køb

Inden du går i gang med at opkøbe en konkurrent, skal du undersøge en masse ting. Først og fremmest skal du overveje, hvad købet betyder for dig og din virksomhed, samt hvad målsætningen og strategien bag købet er. Herudover er det vigtigt at lave et budget over, hvordan du vil finansiere købet.

Når du har fået styr på strategien bag købet, bør du undersøge den overvejede virksomhed nøje. Hvad er baggrunden for, at virksomheden er sat til salg? Hvordan er virksomhedens markedsplacering, og hvad med virksomhedens produkter? Og til sidst, hvad er dine fremtidsplaner for virksomheden? Når du har vendt og drejet alle fordelene og ulemperne ved at opkøbe denne specifikke virksomhed, er du ved at være klar til at tage kontakt til sælger.

Hav styr på alle detaljerne inden køb

Hvis du ønsker at købe en virksomhed, får du brug for hjælp og rådgivning fra en dygtig og erfaren erhvervsadvokat, som kan hjælpe og guide dig igennem hele processen. Hvis du ikke har prøvet at købe en virksomhed før, kan det virke som en uoverskuelig og kompliceret proces, og derfor er det en god idé at få hjælp. Erhvervsadvokaten kan ligeledes hjælpe dig med at undersøge virksomheden forud for handlen, og deres trænede øje kan hurtigt finde ud af, om forholdene er i orden, så du ikke risikerer at gøre en dårlig handel og miste din investering. Du kan læse mere om køb af virksomhed her.

Med den rette faglige vejledning, bliver hele processen med at købe en konkurrent nemmere og mere overskuelig, og samtidig kan erfarne sparringspartnere give dig et bedre overblik over situationen og forholdene i den virksomhed, du ønsker at købe. De kan ligeledes hjælpe dig med, hvordan du skal forholde dig til eventuelle medarbjedere, der følger med den nye virksomhed.