Økonomisystemer kan spare virksomheder for millioner

Økonomisystemer kan spare virksomheder for millioner

Når det kommer til IT er der mange især mindre håndværksvirksomheder, der er sakket en smule bagud i de senere år. Der er mange virksomheder, hvor det er en ægtefælle er lignende der også er bogholder og holder styr på regninger og fakturaer. For mange fungerer det fint, men i langt de fleste tilfælde kunne det gøres bedre, ved at investere i bedre systemer, der kan gøre alt fra sikre det bedste priser på indkøb til at sikre at projektpriser bliver estimeret helt korrekt.

Man ser alt for mange tilfælde, hvor regneark er det mest udbredte regnskabsprogram i virksomhederne. Et regneark kan lave alle de basale udregninger og også de mere komplekse, ofte er de dog ikke up-to-date med eksempelvis svingende priser i materialer og meget mere.

En investering der er hurtigt tjent hjem

Blandt de absolut førende systemer finder man Microsoft Navision, der i mange år har været blandt de absolut førende på området, og stadig sidder i førertrøjen, når det kommer til at have et system der kan varetage det hele. Noget af det som Microsoft Navision blandt andet kan bruges til, er at ressourcefordele, hvilket er noget af det, som især mange entreprenørvirksomheder kæmper med.

Jo mere data man får ind på forskellige opgaver, i form at hvor lang tid ting tager, og hvor meget det koster, jo lettere har man ved at estimere fremtidige projekter. Dette sikrer, at man kan lave den mest præcise pris, samtidig med at det bliver lettere at overholde de aftalte deadlines, så man har tilfredse kunder, hvilket er det der sikrer, at virksomheden også har en fremtid i branchen. Det er et system, der kræver lidt, og altså ikke noget man installerer og går i gang. Der findes mange specialister i Navision (et eksempel kan du se her).

Det er naturligvis ikke gratis, men det er i langt de fleste tilfælde en investering, der er tjent hjem meget hurtigt. Hvis man blot kan spare et par procenter i tid eller materialer, kan det hurtigt blive mange tusinde eller sågar millioner, der er tale om.