Når man skal holde styr på økonomien

Når man skal holde styr på økonomien

Typisk finder man sig i en situation, hvor man absolut ikke har tid til både at have en effektiv virksomhed, have det godt derhjemme, samt også altid at have styr på økonomien både derhjemme og i virksomheden. Der kan derfor være mange, man stirrer sig selv i forvirring i, især når det kommer til regnskaber for virksomheden. Det er altså kritisk, at man kender grundlæggende bogføringstermer, hvis man selv vil tage ansvar for økonomien. Hvis du absolut har ingen idé, kan du prøve at søge på nettet og få forklaringer dér. Ellers er det en god idé, at tale med professionelle og evt. også nogle venner, der måske kender til denne verden. For at gøre regnskab mere overskueligt, kan det også være en idé, at man altså krydser én dag hver uge, (eller hvad man nu har brug for), der kun er lavet til at føre regnskab, så man får lært termerne mm. Mere effektivt.

Overvej en bogholder

Hvis du har prøvet selv at tage ansvar, hvor det simpelthen bare ikke gik, så kan det være at du skal ansætte en bogholder. En bogholder giver dig overblik over bogføringer og regnskaber. Det vil altså også sige, at de bl.a. holder styr på lønninger og skatter for din virksomhed. Du kan finde bogholdere på nettet, hvor der typisk vil være en liste over dem og hvor de ligger. Prøv at finde en, der bog tæt på din virksomhed, så transport ikke er det, der bliver den største udfordring.

Hvad er forskellen på en bogholder og en revisor?

Mange ville nok automatisk tænke på at ringe til en revisor, hvis de står i en situation, hvor de skal holde styr på deres økonomi, men det er dog ikke det samme som en bogholder. En bogholder udarbejder dit regnskab, mens en revisor reviderer et regnskab, der allerede er udarbejdet.