Hvornår skal man hyre en maler, og hvornår skal man male selv?

Hvornår skal man hyre en maler, og hvornår skal man male selv?

At male sit hus eller lejlighed er en måde at gøre det sit eget på. Det er en af de første ting man gør når man flytter ind, og den sidste ting man gør, når man flytter ud igen. Det er utroligt vigtigt for husets eller lejlighedens udtryk, at væggene er malet flot. Dette gælder, uanset om man er typen som foretrækker stilsikre hvide vægge eller sjove mønstrede vægge. Det er dog ikke alle som elsker at male. Men hvornår skal man male selv, og hvornår skal man betale sig fra det?

Store opgaver

Størrelsen har selvfølgelig noget at sige. Når man ikke er øvet maler, kan man komme til at bruge mange timer, hvis man fx skal have malet hele lejligheden, inden man flytter fra den. Det er især smart, hvis man måske ikke har så lang tid til at få opgaven klaret. Her vil professionelle kunne få klaret store projekter meget hurtigere end, hvad vi selv kan.

Mindre opgaver

Hvis man derimod kun har en lille opgave, kan det godt betale sig at gøre sig selv. Hvis det blot er et værelse som skal males, kan man godt gå og hygge sig med familien, imens man maler. Desuden kan man også klarer lidt større opgaver, hvis man har god tid til at gøre det i. Hvis du selv vil klare det, kan du købe maling her.

Vigtigt/ikke vigtigt

Inden man hyre en maler eller begynder selv, skal man gøre op med sig selv, om kvaliteten af arbejdet et vigtigt. Man kan selvfølgelig godt male et flot rum selv, men med en professionel er man næsten altid sikret et flot resultat. Hvis man fx skal flytte fra sin lejlighed, skal det gøres ordentligt, eller bliver man bedt om at gøre det igen, hvilket både kan være dyrt og irriterende.