Uanset hvilken uddannelse eller hvilket job man har, så vil der altid være en økonomisk fordel ved at videreuddanne sig. Det er dog ikke altid lige let at vende tilbage til skolebænken, da man naturligvis er blevet vant til at modtage en bestemt størrelses løncheck hver måned, som man måske ikke modtager når man læser videre.
Især håndværkere vil kunne have noget at hente ved at tage 2 – 3 år mere på skolebænken. En faglært håndværker vil kunne se frem til at ligge yderligere 55.000 og 82.000 kr. til deres årsløn med en henholdsvis kort -og mellemlang videregående uddannelse.
Fordele udover økonomien?
Så det er tydeligt for en hver, at det bestemt kan betale sig at videreuddanne sig, men hvilke andre fordele følger der med? Dette afhænger naturligvis af hvilken uddannelse man vælger, og hvilken uddannelse man har i forvejen. Det vil typisk være sådan, at man får mere ansvar og højere status i ens virksomhed, jo længere en videregående uddannelse man har. Og her er der flere forskellige uddannelser at vælge imellem afhængigt af hvor meget tid man vil ligge i det, og hvilke arbejdsområder man vil arbejde med.
Hvilke slags uddannelser kan man tage?
Selvom man ikke har en gymnasieeksamen, er det bestemt muligt at få en ingeniøruddannelse. Hvis man har en relevant faglært uddannelse, vil universitetet kunne tilbyde et introkursus som forbereder en på de klassiske fag som fx Dansk, Engelsk og matematik der kræves for at tage en uddannelse på universitetet. Denne form for uddannelse vil kunne tage op til seks år.
Der findes dog et utal af forskellige muligheder for at videreuddanne sig, og det er bestemt ikke alle der tager flere år. Mange kurser der er designet til at forbedrer få bestemte evner hos kursisterne kan varer ganske få dage eller uger.
Så uanset hvor lang en videregående uddannelse man vælger, kan man være sikker på, at de forbedrer ens muligheder for kunne forhandle sig til en bedre løn i fremtiden.