Hvilke hvidevarer kan du selv installere?

Hvilke hvidevarer kan du selv installere?

Selvom det naturligvis ville være dejligt, så holder hvidevarer ikke for evigt, og en gang imellem skal de skiftes ud. Når du har fundet dine hvidevarer på Skousen eller hvor du nu køber dine vaskemaskiner og tørretumblere, kan det være en rigtig god ide at tjekke, om det du køber er noget du selv kan installere, eller det er noget du skal have en håndværker til. Det er nemlig langt fra elle hvidevarer, som du selv uden problemer kan installere i dit køkken, badeværelse, eller hvor du nu end lyster.

At få installeret hvidevarer kan være en dyr fornøjelse, hvis du skal have besøg af en El installatør, VVS’er i et par timer, kan det hurtigt løbe op i flere tusinde kroner, der naturligvis kommer oveni prisen på selve produktet.

Det må du gerne selv installere

Alle hvidevarer der har et almindeligt stik, altså et stik der skal i væggen må du gerne selv installere, altså hvis det blot skal i en stikkontakt på væggen. Langt de fleste køleskabe, frysere, ovne, vaskemaskiner og lignende kræver ikke mere end dette.

Det må du ikke selv installere

Hvis produktet kræver en fast installation, så må du ikke selv installere det. Det er typiske komfurer, der kræver denne form for installation, hvor det ikke blot er en kontakt det skal stikkes i.

Her skal du være opmærksom

Hvis man skal installere en opvaskemaskine, kunne man godt tro, at det var noget man skulle have professionel hjælp til, men det behøver ikke være tilfældet, selvom det både drejer sig om strøm, vand og afløb. Skal du bare udskifte kræver det ikke yderligere, er det derimod en ny installation kræver det i de fleste tilfælde en VVs.

Er du i tvivl kan du læse mere på sik.dk der er sikkerhedsstyrelsens hjemmeside, hvor du kan finde alle gældende regler på området.