Hvad skal du være opmærksom på, hvis du gerne vil have altan på huset?

Hvad skal du være opmærksom på, hvis du gerne vil have altan på huset?

Altaner kan være et skønt bidrag til et allerede skønt hus. Der er noget særligt ved at sidde på en altan, frem for ude i haven på en stol. Udsigten er bedre, vinden er køligere, og så er det bare hyggeligt at opleve følelsen af at være “rammet ind”, som man jo i højere grad er på en altan.

Men hvad skal man egentlig være opmærksom på?

Byggetilladelse fra kommunen


Man skal altid søge byggetilladelse fra kommunen, når man skal montere en altan på huset. Der er mange regler i bygningsreglementet, der omhandler retningslinjer for opsætning af altaner.

Det er fx et krav, at rækværk og gelænder skal være mindst en meter høj. Derudover er det også et krav, at der ikke er plads nok i masterne til, at et barn kan komme til at sidde i klemme. Dertil vurderes, at åbningerne ikke må overskride grænsen på 89 millimeter.

Ekstra vægt


Hvis du drømmer om en altan, så drømmer du nok også om at sidde på den. For at det skal kunne lade sig gøre, skal altanen naturligvis kunne holde til det. Det er derfor essentielt, at du får tjekket op på, om huset kan holde til den ekstra vægt, altanen kommer til at tilføje.

Ellers risikerer du, at din altan bliver en kort fornøjelse.

Indblik til naboer

Det er desuden lovpligtigt, at man overvejer altanens placering i forhold til naboer og genboer. Det kan jo være, at I konstruerer den perfekte indblikspost med jeres altan. Reglen hedder, at man ikke må skabe væsentlige indbliksgener for anden bebyggelse i nærheden.

Husets arkitektoniske træk


Man bør desuden overveje, hvordan altanen skal placeres på huset i forhold til husets arkitektoniske træk. Det er ikke sikkert, at en altan passer ind alle steder.

Montering af altanen


Sidst, men ikke mindst, skal altanen naturligvis monteres – og det er ikke bare sådan lige. En altan er trods alt ret tung.

Når altanen skal monteres, vælger de fleste at benytte sig af leje af kran. Det er fx virksomheder, der tilbyder at aflevere og styre kranen efter ankomst. Smart, ikke?