Hvad koster et nyt tag?

Hvad koster et nyt tag?

Et nyt tag kan i mange tilfælde være en nødvendighed, men i mange andre tilfælde vil det helt sikkert være en kæmpe fordel. Taget kan nemlig gøre stor skade på et hus, hvis det går i stykker – og reparation kan i mange tilfælde selvfølgelig være nok, men det er også begrænset, hvor længe et tag rent faktisk kan holde. Et nyt tag kan derfor gøre underværker for et hus. Det har selvfølgelig den æstetiske fordel og gør huset meget pænere end blot reparationer her og der, men der følger også en betydelig stigning i prisen på huset med, når der bliver lagt nyt tag. Men hvad koster et nyt tag egentlig?

Prisen på et nyt tag afhænger af mange faktorer. Tagtypen, antallet af kvadratmeter tag og undertaget spiller en rolle, når man skal finde frem til prisen på et nyt tag.

Tagtype

Nogle tagtyper er billigere end andre, men prisen hænger ofte sammen med kvaliteten. Du vil derfor opleve, at de dyrere tagtyper også holder længere end de billigere tagtyper. Det er derfor ikke altid den bedste løsning at vælge den billigste løsning. Det handler i høj grad om at regne ud, hvilken tagtype, der giver mening både i forhold til pris, holdbarhed og selvfølgelig også huset, som taget skal lægges på.

Antal kvadratmeter

Det giver god mening at et mindre hus bliver billigere at lægge tag på end et større hus. Tagets pris afhænger nemlig også af antallet af kvadratmeter, da prisen bliver beregnet på baggrund af en pris per kvadratmeter. De dyreste tagtyper koster helt optil 2500 kr. pr. kvadratmeter. Det er tagtyper som teglsten og betontag. De billigste tagtyper er eternittag, der er helt nede på omkring 500 kr. pr. kvadratmeter.

Undertaget

Prisen afhænger også af, om der for det første er et undertag til stede og derefter om undertaget er i god stand. Hvis der skal bruges penge på et undertag, så bliver prisen på taget selvfølgelig dyrere, men det kan også sørge for at taget holder længere i sidste ende.

Der er mange faktorer, der spiller ind – og det er derfor svært at give én specifik pris uden at tage et kig på den nuværende tag først. Det er derfor en god idé at booke tid til et gratis tagtjek, inden man beslutter sig for at investere i et nyt tag.