Hvad er teknisk illustration, og hvad bruges det til?

Hvad er teknisk illustration, og hvad bruges det til?

Når man skal konstruere en maskine, står man over for en kompliceret opgave. Det første skridt i maskinkonstruktion er teknisk illustration. Den tekniske illustration skal fungere som et grundlag for maskinen, der skal konstrueres. Det er tegningen. Det er dét, arkitekten ville give videre til håndværkeren.

Hvad kræver teknisk illustration?

Når man skal lave en teknisk illustration, er det nødvendigt, at man forstå det tekniske grundlag for tegningen. Er der bare én forkert udregning, så kan hele tegningen i fleste tilfælde kasseres. Det er altså meget præcise udregninger, man har med at gøre.

Det er altså ikke nok, at du er visuel anlagt og en dygtig grafiker – du skal kunne lave præcise og komplicerede udregninger. Videnskabelige illustrationer kan laves både i hånden og på computeren – men det er nok en del nemmere at optegne efter korrekte måleforhold, hvis man laver tegningen på computeren.

Teknisk illustration til mange behov


Vi har allerede været inde på, at teknisk illustration ofte benyttes i forbindelse med maskinkonstruktion. Det er en plan for det, der skal konstrueres: Et konkret overblik, kan man også vælge at kalde det. Nogle gange kan det også være en enkel komponent, der er behov for at visualisere. I nogle tilfælde af maskintegning vil man også benytte sig af 3D-print, der jo selvsagt giver overblikket en ekstra dimension.

Teknisk illustration bruges i mange brancher til at dække mange forskellige behov. Det bruges fx i forbindelse med produktionstegninger, tekniske vejledninger og som layout til systemløsninger.

Du kan få hjælp til teknisk illustration

Som du måske kan fornemme, er det langt fra ukompliceret at begive sig ud i teknisk illustration. Det kræver erfaring, udstyr og enorme mængder af tålmodighed, hvis du skal få noget succesfuldt ud af din tekniske illustration.

Der er dog også virksomheder, som tilbyder hjælp til teknisk illustration og maskinkonstruktion. Hvis du vælger at alliere dig med en af dem, så behøves du ikke at sætte lige så høje krav til egne evner – du kan bare låne dem hos en anden!

Lyder teknisk illustration som noget for dig? Find hjælp til teknisk illustration her!