Har du styr på dine ansattes arbejdsforhold?

Har du styr på dine ansattes arbejdsforhold?

Som arbejdsgiver er det din opgave og pligt at sikre nogle ordentlige og optimale arbejdsforhold for dine ansatte. Specielt når du er leder af en virksomhed, hvor dine ansatte hver dag udfører hårdt fysisk arbejde, som ovenikøbet nogle gange er farligt, hvis der ikke er optimale arbejdsforhold.

Her bliver du klogere på, hvordan du forbedrer dine ansattes arbejdsforhold- og miljø.

Gå aldrig ned på sikkerhedsudstyr

Når dine ansatte udfører fysisk hårdt arbejde, der nogle gange er farligt, hvis der ikke bliver taget hensyn, så er det vigtigt med noget sikkerhedsudstyr. Derfor er det nødvendigt, at der altid er styr på det. Det gælder f.eks. sådan noget som sikkerhedssko, hjelme, handsker, sikkerhedsbriller, stilladser m.m.

Derudover gælder det også mere specifikt udstyr såsom f.eks. faldsikring. Hvis du har ansatte, der arbejder med at lægge tag, så er det rigtig vigtigt med faldsikring. Når dine ansatte arbejder i sådan en højde, så er det især nødvendigt at være opmærksom på aldrig at gå ned på sikkerhedsudstyr. Et godt bud på faldsikring er f.eks. Prosafe faldsikring.

Det er en fordel at læse nærmere om særlige regler for specifikke typer af sikkerhedsudstyr, så du er sikker på, at du ikke glipper noget.

Giv dine ansatte en fortjent pause

Du har garanteret mange rigtig effektive ansatte, der nemt arbejder en hel arbejdsdag uden pauser. Det er dog aldrig nogen god idé. Det er nemlig ikke sundt for nogen at undvære en pause i løbet af en arbejdsdag.

Tværtimod er det rigtig vigtigt for at blive ved med at fungere. Hvis du har nogle ansatte, der er dårlige til at holde pause, så er det din opgave at håndhæve det. Særligt på et arbejde med så meget fysisk arbejde, er det helt afgørende med én eller flere pauser med plads til både at spise og drikke.