GUIDE: Sådan lykkes du med industrilakering

GUIDE: Sådan lykkes du med industrilakering

Har du stål eller jern-emner, som skal lakeres? Det kan godt være, at du lige har lyst til at lytte efter dit “håndværker-instinkt” og tage sagen i egen hånd! Men det er ikke noget, der anbefales. Læs lige med her og find ud af, hvorfor det er en klog idé at overlade det til eksperterne.

Ved du hvilken slags lakering du har brug for?

Der findes mange forskellige overvejelser i forhold til lakering. Det har for eksempel en afgørende rolle at få svar på følgende spørgsmål:

 • • Hvor mange komponenter har mit emne?
 • • Hvilken malingstype og farve ønsker jeg?
 • • Findes der behov for forbehandling af emnet?
 • Nogle gange kan det fx være en god idé at forbehandle et emne, fordi det har været udsat for rust, snavs eller glødeskaller. En anden grund til forbehandlingen er at fjerne gammel maling før emnet bliver lakeret.

  Hvorfor skal du tage til eksperten?

  Så snart du finder ud af, at dit emne har særlige krav i forhold til industrilakering, er det tid til at spørge en ekspert til råds. Det kan eksempelvis være et spørgsmål om korrosionsklassen af dit emne. Hos RH Sandblæsning lakeres dine emner alt efter hvilken korrosionsklasse de tilhører (C2. C3, C4 eller C5 for eksempel). Hvilken korrosionsklasse dit emne falder i, er alt afhængigt af om det bliver brugt inden- eller udendørs og hvor fugtigt klimaet er. En anden overvejelser angår, hvor stort emnet er. Eksperterne bruger fx specielle malerkabiner for at reducere CO2 udledningen og for at fremskynde processen ved større emner.

  Hvad risikerer du, hvis du gør det selv?

  Risici ved at lakere dine emner selv er, at de ikke bliver hverken flotte eller godt beskyttede. Hvis man ikke vælger den rigtige malingstype, farve eller forbehandling kan det hurtigt går galt. Derfor råder vi dig til at kontakte en ekspert og få det gjort rigtigt.