Guide: når gardinerne skal skiftes ud

Guide: når gardinerne skal skiftes ud

Gardiner har stor betydning for et rums udtryk – faktisk større end man lige skulle tro. De kan nemlig hurtigt fylde meget i et rum – især hvis de ikke passer ordentligt ind i indretningen. Hvis du overvejer at skifte dine gardiner ud, kan du med fordel læse med her og få lidt råd og inspiration med på vejen.

Søg Rådgivning

Det er vigtigt at vælge sine nye gardiner med omhu, da de netop har en relativ stor betydning for et rums udtryk. Derfor er det altid en god ide at søge professionel vejledning enten online eller i en fysisk butik. Her kan du få hjælp til, hvilken type gardiner, der passer bedst ind i hjemmets rum. Der er nemlig et væld muligheder, og det kan være svært at vurdere, om det er lamelgardiner, rullegardiner, plissegardiner eller noget helt fjerde, der går godt til rummet.

Tænk praktisk og funktionelt

Noget af det allervigtigste er at overveje, hvilke behov, gardinerne skal imødekomme. Skal de holde varmen ude, eller skal de hænges op på børneværelset og derfor helst have en mørklæggende funktion? Disse er nogle af de overvejelser, man bør gøre sig, inden man investerer i nye gardiner, da det øger sandsynligheden for, at de opfylder husstandens behov.

Unikke gardiner

Hvis du er gør det selv-typen og godt kan lide at indrette dit hjem personligt, kan du med fordel sy dine egne gardiner. Det giver dig mulighed for helt selv at bestemme hvilket stof med hvilken farve eller print, du ønsker at benytte. Hos Stofgiganten finder du skønne metervarestoffer i et bredt farvespektrum. De forhandler både helt billige og lidt dyrere tekstiler, men anbefaler at vælge et stof af god kvalitet for at sikre en god holdbarhed – gardinerne skulle jo gerne holde en del år ud i fremtiden.
Hvis du ikke har den store erfaring med en symaskine, kan du også vælge at få dem skræddersyet. På den måde ender du stadig med unikke gardiner, som du helt selv har designet.