Gode tips til indretning af værksted

Gode tips til indretning af værksted

Et værksted er svært at flytte, når først det er sat op. Det er derfor vigtigt at man har overblik over hvilke elementer der er centrale i et værksted, samt hvordan det skal indrettes for at udnytte den plads man har til rådighed bedst muligt.

Større værksteder kan hurtigt blive en uoverskuelig arbejdsplads, hvis det fremstår rodet og misligholdt. Elementer såsom dårlig belysning er endnu en faktor som ofte er med til at forringe produktiviteten i lokalet.

Indret rummet med arbejdsborde og værktøjsskabe

Et værksted skal være velindrettet for at kunne anvendes ordentligt. Dette afhænger af flere parametre. Centrale dele i indretningen af et værksted er opbevaring, arbejdsborde, kontorplads og ordentlig belysning. Disse faktorer er med til at sikre et ryddeligt arbejdsmiljø, og gode arbejdsforhold. Ved at have overblik over disse elementer, kan man gøre sit for at sikre arbejdsmiljøet er i orden, samt at arbejdsopgaven kan udføres bedst muligt.

Ved at have fokus på dette, kan man undgå at lede efter værktøj eller at have svært ved at se hvad man laver. Sørg for at opsætte værkstedsmøbler med rigelig plads til opbevaring. Det kan ofte være en god ide at tegne værkstedet på et stykke papir, og visualisere planen for værkstedet inden opsætning af møbler. På den måde kan du finde den optimale indretnings model, og derefter købe de møbler som passer bedst til planen.

Et stort arbejdsbord er et must have i ethvert værksted. Det er her elementerne skal bearbejdes og arbejdet udføres. Sørg derfor altid for at arbejdsbordet har en central placering i værkstedet, og byg så dine opbevaringsløsninger rundt omkring dette område.

Skab bedre resultater med ordentlig arbejdsbelysning

Når man arbejder i et værksted, er det vigtigt at belysningen er i top. Uden ordentlig belysning kan det være svært at orientere sig i lokalet, hvilket kan udgøre en sikkerhedsrisiko. Ordentligt belysning er derfor en medvirkende faktor til at øge sikkerheden i værkstedet. Ved at opsætte industribelysning såsom led armaturer fra PlusLED, kan sigtbarheden i værkstedet øges markant.

Et værksted med svag belysning kan nemlig resultere i flere sikkerhedsrisici. Et godt eksempel kunne være, at noget materiale er blevet lagt på gulvet. Ved svag belysning kan det være svært at se dette materiale, som derfor udgør en faldrisiko.

Udover at øge arbejdssikkerheden i værkstedet, bidrager kvalitets belysning også til et bedre slutresultat. Det er nemlig langt nemmere at se hvilket element og materiale man arbejder med, og øger derfor også chancen for at opdage fejl i processen. Særligt hvis det er mindre objekter der skal bearbejdes.