Gode nyheder til dig, der vil renovere

Gode nyheder til dig, der vil renovere

Hvis du ejer fast ejendom eller en båd, så er du bekendt med, at det er nødvendigt, at alt skal renoveres fra tid til anden. Medmindre du har masser af friværdi, så du måske ikke umiddelbart pengene i hånden til en renovering.

Et af de største problemer med renoveringer er, at de tit kan virke som bundløse huller. I en bygning eller på en båd kan du sjældent se alt, der gemmer sig under overfladen. Og tit går det sådan, at når du fjerner en del, der skal erstattes, så afdækker det også nye problemer. Tag for eksempel et hustag. Når du har defekte tagtegl, så kan du næsten være sikker på at det ikke løser problemet, kun at erstatte dem, der er knækket. Med stor sandsynlighed, vil nogle af lægterne være rådnede. Med lidt uheld, finder du også spær, der har råd. Og så videre.

Den gode nyhed

Som du måske har hørt, er der en ny lov der regulerer forbrugslån. Formålet har været at gøre det af med de dyreste forbrugslån, og det ser ud som om strategien har virket. Hvis du sammenligner gamle lånetilbud med aktuelle, vil du se at forbrugslån er blevet meget billigere. Du kan låne penge med udbetaling med det samme, og til en meget lavere rente end tidligere.

Sørg for at du har reserver, ellers kan det gå galt

Derfor er det altid vigtigt at du sørger for økonomiske reserver, når du påbegynder en renovering. Helst flere end et budget. Fx kunne du lave et ordinært renoveringsbudget, et reservebudget, og et nødstop budget.

Det er vigtigt, fordi når du først er begyndt med en renovering, kan du ikke bare stoppe. Det ville være både økonomisk og bygningsmæssig uansvarligt ikke at reparere et råddent spær, når du nu har afdækket den del af taget. Endnu værre er det med en båd. Her er drejer det sig ikke kun om god fornuft – men også om sikkerhed for liv og lemmer.