Førstehjælpskurser bør være et krav på enhver arbejdsplads

Førstehjælpskurser bør være et krav på enhver arbejdsplads

Vi tilbringer en stor del af vores dag på arbejdspladsen, og dette vil sige, at hvis vi skulle komme ud fra en ulykke, så er der en stor chance for, at det sker, imens vi er på arbejde. Og når der på mange arbejdspladser er rigtig mange ansatte, så sker det jo, at nogen en gang imellem kommer ud for en ulykke eller får hjertestop eller lignende. Men selvom dette er tilfældet, så er det ikke et krav for medarbejdere, at de skal have været igennem et førstehjælpskursus. Dette bør der dog laves om på, find dit førstehjælpskursus her.

Farligt for dig og dine kolleger

Afhængigt af hvilket job man har, så er der forskellige grader af farer, for at der kan ske en ulykke på arbejdspladsen, men uanset graden af fare og typen af ulykke, så er det vigtigt, at samtlige ansatte er klar til at kunne træde til. De første minutter efter en ulykke er utroligt kritiske, og hvis der ikke bliver gjort noget hurtigt, så mindskes chancen for at offeret overlever. Selvom om Falck de gør alt hvad de kan for at komme så tidligt som muligt, så kan der altså gå 15 minutter, før ambulancen ankommer, og hvis ingen kan hjælpe i mellemtiden, så bliver situationen meget værre. Dette er især farligt for folk som arbejde på arbejdspladser med mange ulykker så som byggepladser og lignende.

Mange glemmer deres tidligere førstehjælpskurser

Selvom det er de færreste som modtager et førstehjælpskursus på arbejdet, så har de fleste dog været igennem et eller to kurser. Det ene kursus har de måske taget i folkeskolen, imens det andet blev taget i forbindelse med et kørekort. Men selvom så mange har et eller to førstehjælpskurser under bæltet, så er der alt for få som kan huske det som de har lært. Det er derfor det er så vigtigt at tage et førstehjælpskursus indenfor et bestemt interval år, så man altid er klar til at kunne hjælpe.