Få nye kompetencer med et kran certifikat

Få nye kompetencer med et kran certifikat

Hvis du arbejder inden for lager, i byggebranchen eller lignende, hvor der ofte bruges kraner, så kan det være, at du skal optimere din kompetencer med et kran certifikat.

Med titlen som kranfører vil du kunne varetage flere opgaver på din arbejdsplads. Hvis du ikke har et job, er det dog stadig store fordele ved at tage et kran certifikat – det er nemlig meget attraktivt på det danske arbejdsmarked.

Tag et basiskrankursus

Du kan tage et basis kran kursus – det tager kun 10 dage, og derefter er du klar til at indtage titlen som kranfører. Efter kurset vil du have kendskab til de sikkerheds- og sundhedsmæssige forhold, som det er nødvendigt at være opmærksom, når man betjener en kran. Du lærer om kranens opbygning, dens muligheder og begrænsninger. Derudover får du naturligvis kendskab til generelt kranarbejde, og hvordan dette udføres, fx i forbindelse med anhugning/afhugning, korrekt hejsetilbehør og anhugningsgrej.

Når du har taget basiskurset, kan du føre kraner og andre løftegrejsmidler over 8 tons/tonsmeter i overensstemmelse med §4 i bekendtgørelse nr. 1346 om arbejdsmiljøfaglige uddannelser.

Få et kran certifikat til lastbiler

Du kan også få certifikat til at betjene en lastbilmonteret kran. Det er ligeledes meget attraktivt at have på det danske arbejdsmarked, da der er mangel på folk med dette certifikat.

Der er forskellige kurser inden for betjening af mobile kraner. Du kan fx vælge at få et certifikat i mobile kraner med en løfteevne på over 8 tonsmeter til og med 30 tonsmeter med integreret kranbasis. Dette kursus varer også kun 10 dage – så det er en kompetence, du hurtigt kan erhverve dig. Dette certifikat går også under navnet kran certifikat d.

Når du har fået kran certifikat d, kan du vælge at supplere med en udvidelse hertil.

Du kan f.eks. tage et grundlæggende kursus i mobile kraner med en løfteevne på over 30 ton/tonsmeter – denne kan også suppleres med en udvidelse med integreret kranbasis.

Et kran certifikat er til dig, der er klar til at varetage flere opgaver på arbejdet. Det er til dig, der er klar til at lære noget nyt – og som har en passion for store maskiner!

De eneste adgangskrav, der stilles til, at du kan tage kurset er, at du er over 18 år og kan fremvise et kørekort eller en helbredserklæring, som er det dokument, der udstedes i forbindelse med kørekort.