Disse ting kan du selv lave på bilen

Disse ting kan du selv lave på bilen

Din bil består af mange forskellige dele, som du sandsynligvis ikke har noget begreb om hvordan fungerer. Det er derfor også i mange tilfælde også bedst at overlade dette til professionelle i form af mekanikere, der ved lige præcis hvad der skal skrues på. Der er dog også mange ting, du selv kan klare, uden at du skal betale timeløn til en mekaniker eller et værksted. Selvom det kan virke som små ting, så kan der alligevel være mange penge at spare ved at klare disse småting selv.

Vi har samlet en liste over 3 ting du nemt kan kaste dig over, også selvom du ikke ved hvordan en kobling fungerer, eller hvad det lige er GTI står for.

1: Skift af diverse væsker

Biler skal lige som de fleste andre maskiner smøres, og derfor er olie en essentiel del maskinens helbred. Ha altid lidt motorolie liggende i bilen (kan købes billigt her), så du kan fylde på hvis det skulle være nødvendigt. Får du gjort det på et værksted, betaler du typisk en høj pris for olien.

2: Dæk – skift og tjek

Hvis du har mod på det og plads til at have dem liggende, kan du uden de store problemer selv skifte til vinter og sommerdæk. Det kræver ikke det store ud over en dunkraft at komme i gang. Derudover er det vigtigt, at du tjekker dæktryk fra tid til anden.

3: Skift viskerblade

Hvis vinduesviskerne skal virke ordentligt, er det nødvendigt at skifte dem fra tid til anden. Det tager ikke mange minutter, og køber du dem selv, er det langt billigere, end hvis det er værkstedets priser du skal betale.