Din arbejdsstilling er vigtigere, end du tror

Din arbejdsstilling er vigtigere, end du tror

Vores kroppe er det eneste hjem, hvor vi altid skal bo i. Derfor er det utroligt vigtigt at passe ordentligt på dem – hvis vi ikke tager os godt af os selv og vores kroppe, kan vi ende med at blive slidt ned før tid, og muligvis ende med at have en masse problemer med eksempelvis ryggen, når vi bliver ældre.

Fysisk arbejde

Er du håndværker, brandmand, politibetjent, sygeplejerske eller har du et andet erhverv, hvor du er meget fysisk aktiv i løbet af dagen, er det vigtigt at tænke på arbejdsstillinger. Det er godt for kroppen at blive rørt, men for mange gentagne bevægelser i træk er ikke gode, og det er forkerte løft, skub og træk heller ikke. I mange offentlige institutioner får man som medarbejder et kursus i den rette arbejdsholdning, især hvis man skal håndtere svære og tunge genstande i løbet af arbejdsdagen. Hvis du ikke har det og føler, at du ikke har korrekte arbejdsstillinger, bør du snakke med din arbejdsgiver om at komme på et kursus.

Stillesiddende arbejde

Hvis du har et stillesiddende job, eksempelvis på et kontor, er det utroligt vigtigt at have den rette holdning. Det er let at falde sammen og belaste ryg og nakke på den helt forkerte måde, når man sidder foran en computer hele dagen. Husk på, at rygsøjlen skal være rank hele tiden – også hele vejen op i nakken. Skub hagen tilbage, brystet frem og skuldrene tilbage og ned, så har du den bedste position for ryg og nakke. Har du allerede fået problemer med eksempelvis spændingshovedpine, fordi du falder sammen i løbet af arbejdsdagen, er det en rigtig god idé at gå til en fysioterapeut, der kan give dig øvelser til at træne og styrke de små nakkemuskler. Alternativt kan du investere i holdningskorrigerende tøj, som nærmest tvinger dig op i den rette holdning. Tag eventuelt et hurtigt lån til det, hvis du har problemer med holdningen, men ikke har pengene til nyt tøj lige nu.