Dette vidste du ikke om hydraulikken

Dette vidste du ikke om hydraulikken

Indrømmet: Det er lidt af en modig overskrift. Alligevel vil vi tro, at vi kan fortælle dig noget om hydraulik, som du ikke vidste i forvejen.

Nu er du i hvert fald udfordret i din hydraulikviden, så mon ikke du også skulle teste og måske udvide den?

Hydraulikkens historie

I flere år har man brugt vand til overførsel af kraft. Det ses stadig ved nogle drejebroer i Europa, der i dag er mere end hundrede år gamle.

I 1906 blev de første oliehydrauliske systemer skabt. Den første model har sidenhen gennemgået flere reformeringer. Det var særligt under anden verdenskrig, i forbindelse med krigsindustrien, at mange, nye hydrauliske opfindelser kom til overfladen. Men i Danmark så man først hydraulikken træde til efter anden verdenskrig. I halvtredserne begyndte flere producenter i Danmark at fremstille cylindre, motorer og retningsventiler til hydraulikken. Før det fik vi importeret vores hydrauliske komponenter fra udlandet.  I dag bruges hydraulik i mange sammenhænge.

Hydraulikken i dag

I dag bruges hydraulikanlæg som sagt i mange forskellige sammenhænge. Det ses fx i vindmølleindustrien, i landbruget, i forbindelse med kraner, i forbindelse med broer – og i flere henseender.

I dag er der også mange virksomheder i Danmark, der tilbyder hydraulik service. Der er tilmed mange af dem, der har 24 timer service. Det er en service, der udbydes, fordi en ødelagt hydraulik i mange tilfælde betyder, at der er fuldkommen stilstand i den ellers igangværende opgave. Der er tilmed mange, der tilbyder at komme ud onsite med hydraulik assistance. Det er fx smart, hvis man skal have fikset hydraulikken i en kran eller et andet stort objekt, der ikke lige er til at flytte med.

Det er oftest vigtige arbejderopgaver, der skal foretages med et hydraulisk system. Det er derfor smart at være tilknyttet en hydraulik samarbejdspartner, hvis ens arbejdsopgaver kræver fast omgang med hydraulik. Hvis det er tilfældet for dig, så husk at undersøge, om din fremtidige hydraulik partner fx tilbyder onsite service, hvis det er det, I har brug for.

Nå, nu er vi spændte på, om vi har udvidet din viden om hydraulikken. Det håber vi! Nu må du ud og fortælle dine venner om din nyerhvervede hydraulik viden!