Danske håndværkere tilhører verdenseliten

Danske håndværkere tilhører verdenseliten

Når vi snakker om landsholdet i Danmark, så er det som oftest fodboldlandsholdet eller håndboldlandsholdet, som der er tale om. Men i den sammenhæng, er der et dansk landshold som måske bliver overset lidt. For selvom det danske industrilandshold måske er ukendt for de fleste, så er det ikke desto mindre et af de dygtigste og vigtigste landshold, vi råder over i Danmark. D. 15 – d. 18 oktober sendte Danmark nemlig 15 dygtige håndværkstalenter afsted til Abu Dhabi, hvor verdensmesterskabet i håndværk blev afholdt. De 15 håndværkstalenter konkurrerede i et fag hver, og gennemgik flere forskellige discipliner. Deltagerne fra Danmark tilhører følgende fag: Autolakerer, Bager, Bygningsmaler, Bygningssnedker, Flisemure, Industritekniker, Karrosseritekniker, Kok, Konditor, Landbrugsmaskine mekaniker, Murer, Møbelsnedker, Personvognsmekaniker, Tjener og Tømrer.

Fortjent anerkendelse

I vores informationssamfund har vi nogen gange tendens til at negligere de erhvervsfaglige uddannelser, og fokusere mere på de mere boglige fag. Men det skal understreges, at fag som industritekniker og Bager er lige så vigtige for vores samfund som de fleste boglige uddannelser. Derfor er det vigtigt, at håndværksfagene har et forum, hvor de kan vise sig frem for verden, og vise hvor vigtige, de rent faktisk er.

Forskellige discipliner

De forskellige deltagere er hver især specialister indenfor et bestemt område af deres fag, hvilket de har valgt at stille op i. René Kling Hansen valgte at stille op i CNC – drejning. CNC – drejning er en disciplin, hvor man skal gennemføre en opgave ved hjælp af CNC – drejning. CNC står for Computer Numerical Control, hvilket betyder, at det er en computer som styrer selve drejningen. René har indtastet noget bestemt data i computeren, som den så har omdannet til koordinater, for hvordan materialet skulle bearbejdes. Læs mere om CNC drejning. En konditor konkurrence har gået ud på at skabe den bedste og flotteste kage på tid, hvilket kræver enorm præcision og viden om sit håndværk, for at få det til at fungere. Dette er fældes for alle disciplinerne til worldskills.