Brug en håndværker, når trampolinen skal graves ned

Brug en håndværker, når trampolinen skal graves ned

Mange haveejere finder med tiden ud af, at det kunne være smart at grave ungernes trampolin ned, så den ikke udgør et så forstyrrende element i haven. Når først trampolinen er gravet ned, behøver man nemlig ikke samme sikkerhedsnet rundt om og den stritter derfor ikke sådan op i øjnene.
Lyder det fristende at slippe for udsigten til den store trampolin? Så følg denne miniguide.
Find den perfekte placering
Når trampolinen skal graves ned, er det vigtigt, du kan gøre det uden at pludselig støde på ledninger eller hjemmets kloakrør. Derfor kan du med fordel orientere dig på din grundplan og se efter om der er noget ’i vejen’.
For ikke at grave et sted, hvor du senere vil fortryde det, kan du lægge trampolinens dug ud over arealet og vurdere det.
Husk desuden, at du bør tage hensyn til naboer (du ved nok, de kære børn kan larme), hvilket vil sige du ikke bør placere trampolinen direkte op til en nabogrund. Placer den i stedet et stykke fra skelet, men heller ikke nær træer og buske, da det kan føre til skader.
Når trampolinen skal graves ned
Hvis du har en større trampolin, skal du være klar over, at det tager lang tid og koster mange kræfter at grave et stort hul.
Derfor er udlejning af minigraver værd at overveje, eftersom det er drøjt manuelt arbejde. Du kan leje selv eller få en håndværker ud, som kan grave for dig. Sidstnævnte kan være en rigtig god løsning, hvis du ikke selv har den rette erfaring. Desuden kan du lave en aftale med firmaet om, at de skal tage jorden med sig igen, så du ikke har et overskudslager af jord liggende.
Når du skal udregne hullet til trampolinen, så undgå så vidt muligt det famøse ”øjemål”. Det kan efterlade en kant med mellemrum fra udgravningen til trampolinen, hvor barnet kan få benene i klemme eller værre.
Find i stedet trampolinen radius, klip en snor til og fastgør den til det, der skal være midten af hullet. Den udspændte snor, matcher trampolinen radius, kan nu bruges til at markere et omrids. Gå en runde med en spraydåse, og marker græsset med en synlig farve.
Nu kan du eller håndværkeren grave hullet ud. Sørg for at det er plant, så trampolinen står lige. Når der er styr på dette, skal trampolinen blot sænkes i hullet. Husk at dette som minimum er et tomandsjob.
Den overskydende jord kan anvendes til andet havearbejde, afleveres på genbrugsstationen eller – som nævnt –efter aftale overlades til det firma, som har stået for gravearbejdet.