Brug din uddannelse alternativt

Brug din uddannelse alternativt

Byggebranchen har det generelt godt i Danmark, og der er brug for mange hænder i takt med at der er godt gang i byggeriet. Det betyder også, at der generelt er en meget lav ledighed i branchen, og at det er et godt tidspunkt at være murer, smed, elektriker eller lignende. Står du alligevel af den ene eller anden grund uden arbejde, og overvejer hvad fremtiden skal bringe, kan det være en ide at kigge på alternativer. Der er mange steder, hvor man kan bruge sin håndværksmæssige baggrund, som måske ikke lige var der, du havde forventet at ende.

Et af de steder, hvor du med en håndværksmæssig baggrund har mulighed for at gøre karriere er i offshore branchen. Her er der mange muligheder for at gøre karriere, og der er mulighed for at få et meget anderledes arbejdsliv og generel tilværelse. Der er naturligvis forskelle på betingelserne og arbejdstiderne, men typisk arbejder man 14 dage ude  og har så 14 dage hjemme. Dette giver nogle unikke muligheder for eksempelvis at komme ud og rejse eller lignende, men kan naturligvis også give nogle udfordringer i forbindelse med familielivet. Lønnen er dog også derefter, og er typiske væsenligt højere end den ville være på land.

Hvad kræver det at arbejde i offshore branchen?

Hvis du har en håndværksmæssig baggrund som elektriker, vvs’er eller noget helt tredje, kræver det at du tager en række kurser inden for offshore sikkerhed, hvor der undervises i alle former for sikkerhed, da dette er noget af det absolut vigtigste i industrien, hvor sikkerhed er en af de største faktorer. Jo flere kurser og erfaring du har inden for dette, jo mere attraktiv er du derfor også. Selvom det kan lyde farligt at arbejde offshore, så er det rent faktisk en af de brancher, hvor der sker færrest ulykker, netop fordi der er så stor fokus på sikkerhed. Du skal med andre ord ikke afskrive arbejde, hvis det er på grund af sikkerheden.

Det kræver dog i den grad også, at du har baglandet med dig. For selvom det er en stor frihed at have fri 14 dage hver eneste måned, er det lige så vigtigt at huske på, at du er væk fra familien i 14 dage hver eneste måned. Det vil i de fleste tilfælde være meget svært, hvis der er helt små børn involveret, mens det kan åbne en masse muligheder med lidt større skolebørn.