Boligrenovering: Sådan kommer du godt i gang

Boligrenovering: Sådan kommer du godt i gang

Trænger din bolig til en kærlig hånd, eller drømmer du om at kunne nyde udsigten af din have fra udhuset? Uanset hvad, er en boligrenovering en omfattende proces, hvor planlægning er vejen frem. I denne guide får du et par gode råd, der kan hjælpe dig med at komme i gang med din boligrenovering.

Hvad skal renoveres?
Først og fremmest skal du finde ud af, hvad renoveringen skal omfatte. Når du har styr på det, kan du nemlig lettere komme videre i planlægningsprocessen. Afhængig af hvad du ønsker at renovere, kan der være krav om, at du har en byggetilladelse fra kommunen, førend du kan begynde at renovere. Af den grund er det en god idé at gå i gang med planlægningen i god tid, så du ikke skal gå og vente uge- eller månedsvis på at få en byggetilladelse til dit projekt.

Indhent tilbud på renoveringen
Som udgangspunkt er en boligrenovering ikke et billigt projekt at kaste sig ud i, særligt fordi der tit og ofte opstår uforudsete udgifter i løbet af renoveringen. Dog er der måder, hvorpå du kan spare penge. Ved at indhente tilbud på din boligrenovering hos forskellige entreprenør- og håndværkerfirmaer, kan du være helt sikker på at få din boligrenovering til den bedst mulige pris og dermed undgå at betale overpris.

Har du styr på bortskafning af affald?
Det er ikke usandsynligt, at der hober sig en del affald og byggemateriale op på din grund i løbet af sådan en boligrenovering. Du skal finde ud af, om håndværkerne tager sig af det, eller om du selv står for at bortskaffe affaldet. Er affaldet dit ansvar, men har du ingen bil? Hvis du bor i nærheden af København eller omegn, kan du benytte dig af billeje i København til at køre skraldet på lossepladsen.